Solceller i Kungälv ☀️

Solceller har blivit mycket populärt på senare tid när elpriserna har stigit i höjden. De sänker dina elkostnader långsiktigt men är också väldigt fördelaktiga för vår miljö. Vi på Solcellskompaniet installerar solceller i Kungälv från välkända varumärken i branschen. Våra solceller har fabriksgaranti på 12-30 år och effektgaranti på samma.

 • Säker installation
 • Nöjda kunder
 • Verkar i Kungälvs-området
 • Fabriks och effektgaranti upp till 30 år
 • Solpaneler av högsta kvalité

Genom att anlita Solcellskompaniet får du mer än bara en tjänst – du får en partner som alltid finns där i framtiden.

Kontakta oss för offert

Välkommen till Solcellskompaniet, vi installerar solceller i Kungälv

Solcellskompaniet grundades hösten 2021 och har sedan dess gjort många lyckade och effektiva solcellsinstallationer i Kungälv med bra omdömen. Vi är enkla att ha och göra med och installerar solpaneler till många olika hus och taktyper.

Nöjda kunder.

Effektiva solpaneler.

Bra priser.

Lång garanti.

Varför installera solceller?

Vi på Solcellskompaniet är vi passionerade om de många fördelarna med att installera solceller i Kungälv, inte bara som ett sätt att bidra till en hållbar framtid utan även som en klok ekonomisk investering.

Ekonomiskt sett erbjuder solceller betydande fördelar. Efter den initiala investeringen så kommer solcellerna avsevärt minska din elräkning, eftersom du kommer att producera din egen el direkt från solen. Överskottsel kan även säljas tillbaka till elnätet, vilket ger ytterligare ekonomiska fördelar. Solceller ökar också er fastighets värde och gör den mer attraktiv på marknaden.

Solenergi en av de renaste och mest hållbara energikällan tillgänglig. Genom att installera solpaneler tar man ett aktivt steg mot att minska vårt beroende av fossila bränslen. Detta hjälper vår natur i Sverige att förbli så fin som den alltid varit!

Maja och Jörgen på ett tak fullt av solceller
Maja och Jörgen (ägare av Solcellskompaniet) efter en lyckad installation.
Solceller i Kungälv, runt 75kvm
Solcellsinstallation i Kungälv.

Vad du kan förvänta dig när du väljer Solcellskompaniet som installatör

Låt oss installera solpaneler på ditt tak i Kungälv, vi erbjuder bland annat:

 • Säker och snabb installation.
 • Fabriksgaranti och effektgaranti upp till 30 år.
 • Kungälvs absolut bästa priser.
 • Solpaneler av högsta kvalité.
 • Skatteavdrag samt bidrag (läs mer här).
 • Samarbete med Wasa Kredit

Kan jag hjälpa dig? 👋

Hej! Mitt namn är Maja och jag är områdesansvarig i Kungälv. Jag kan hjälpa dig med alla frågor du har, stora som små. Slå mig gärna en signal eller skicka ett mail.

Maja Metsma
maja@solcellskompaniet.se
0735-44 04 46

Maja

“Proffsigt & trevligt bemötande utan obehagliga överraskningar”

Vi fick både proffsigt & trevligt bemötande utan obehagliga överraskningar. Det gick snabbt & smidigt att få offertförslag och under hela uppdraget hade vi en rak & tydlig kommunikation. Tidplan & kostnader hölls och anläggningen var i drift enligt våra önskemål.  Så här långt är vi väldigt nöjda med anläggningen och vi ser fram emot när dagarna blir lite längre igen för ännu mer elproduktion. Tack för väl utfört arbete Solcellskompaniet!

Se projektet
Claes och Eva
Älvängen

“Vi är väldigt nöjda med Solcellskompaniet”

Vi är väldigt nöjda med er som leverantör. Vi fick ett väldigt proffsigt bemötande. Montörerna arbetade snabbt och effektivt och var dessutom väldigt trevliga. Ni har dessutom egna mycket duktiga elektriker som arbetade parallellt med montörerna så anläggningen kom i bruk direkt när den blev klar. Vi är så här långt väldigt nöjda med våra solceller.

Se projektet
Leif Karlsson
Älvängen

“Snabba och ärliga svar, allt gick som planerat”

Solcellskompaniet gav snabba ärliga svar på mina frågor om pris o tidsplan, allt gick som planerat.

Se projektet
Björn
Lerum

Vi arbetar endast med de bästa solpanelerna i Kungälv


DMEGC Solpaneler
DMEGC solpaneler

DMEGC: De vi använder mest

Våra solcellsmontörer i Kungälv arbetar mest med DMEGC’s suveräna solpaneler. Dessa paneler är både effektiva och kraftfulla. De kan producera mellan 435 och 450 watt och har en maximal effektivitet på 22,5%, vilket är bland de högsta på marknaden.

Solpanelerna använder sig av N-typ monokristallina celler, vilket är en teknik som kännetecknas av hög effektivitet och lång livslängd. Deras design tillåter ljus att träffa cellerna från både fram- och baksidan, vilket ökar mängden el de kan producera – speciellt på platser där det finns mycket reflekterande ljus.

En av de mest intressanta egenskaperna hos dessa solpaneler är potentialen för en ökad effektutgång från baksidan, som kan vara mellan 10% och 30% högre under idealiska förhållanden. Detta innebär att panelerna inte bara fångar upp direkt solljus utan också ljus som reflekteras från marken eller andra ytor.

Dessa solpaneler är också certifierade enligt flera internationella standarder vilket bekräftar deras kvalitet, hållbarhet och pålitlighet. Detta gör dem till ett utmärkt val för oss som endast vill ha de bästa panelerna för våra kunder.

JinkoSolar: Ett miljömedvetet och flexibelt val

JinkoSolar’s Tiger Neo-serie är en toppmodern lösning inom solenergi, känd för sin högeffektivitet och innovativa teknik. Något vi på Solcellskompaniet värderar högt. Dessa paneler är utrustade med N-type TOPCon-celler, vilket innebär att de använder en avancerad teknik för att maximera energiproduktionen.

Tiger Neo-panelerna är designade för att producera en hög effektnivå, vilket gör dem till ett idealiskt val för både bostäder och större energiprojekt. Deras förmåga att generera mer el från samma yta jämfört med traditionella solpaneler innebär att de kan leverera bättre prestanda och effektivitet över tid.

En intressant aspekt av Tiger Neo-serien är deras långsiktiga hållbarhet. JinkoSolar har också fokuserat på hållbarhet i tillverkningsprocessen, vilket minskar miljöpåverkan och bidrar till en grönare framtid.

Tiger Neo-panelerna är kompatibla med olika installationsscenarion och kan integreras med smarta energihanteringssystem. Detta gör dem till en flexibel lösning som kan anpassas till olika energibehov och installationer.

Jinko solpaneler
JinkoSolar paneler
Glasglas paneler
SoliTek’s glas/glas paneler

SoliTek’s glas/glas paneler: En uppstickare enligt oss

SoliTek BLACKSTAR 370W är en solpanel som erbjuder en kombination av estetik och hållbarhet. Denna 60-cells, glas-glas, bifacial, hel-svart panel har en nominell effekt på 370W. Med en konfiguration av 9 bussningar garanterar den en produkt- och prestandagaranti på 30 år. Effektiviteten ligger på 19,57% vilket är något lägre än DMEGC men de har en längre garanti. Panelerna är miljövänliga, producerade med förnybar energi och har klimatneutral certifiering. Detta gör dem till ett hållbart val för våra solcellsinstallationer.

Hur bra verkar solpaneler i Kungälv?

Solpaneler på gult tak i Kungälv
Solcellsinstallation i bra position och lutning för högsta energiproduktion.

Solenergi blir allt populärare i Kungälv som ett sätt att skapa förnybar energi, även om stadens position och klimatförhållanden inte traditionellt anses vara ideala för solenergiproduktion. Kungälv, som ligger på den svenska västkusten, får inte lika mycket soltimmar som platser längre söderut, men potentialen för att producera solenergi är ändå betydande.

Energimyndigheten upplyser att Sverige är uppdelat i olika zoner för solinstrålning, och i Kungälvs-området varierar mängden solinstrålning som mottas mellan cirka 900 och 1100 kWh per kvadratmeter per år. Denna mängd kan skifta beroende på faktorer som solpanelernas riktning, lutning, samt skuggning från omgivande byggnader eller träd.

Solcellskompaniet x CheckWatt


Vi på Solcellskompaniet har ett aktivt samarbete med CheckWatt. Med Checkwatts tjänster får du hjälp med att kapa effekttoppar, planera och implementerar batteriet efter elprisernas dagliga svängningar. Deras smarta styrning optimerar användningen av batterier och ser till att gröna investeringar lönar sig.

Checkwatt
 • Förnybar energi: Främjar ett 100% förnybart energisystem genom effektiv användning och distribution av förnybar energi.
 • Mätning och analys: Exakt mätning och analys av energiförbrukning som möjliggör djupgående insikter och optimering av energianvändning.
 • Visualisering av energidata: Gör det enkelt för användare att förstå sin energiförbrukning genom tydlig och tillgänglig visualisering av energidata.

Skatteavdrag för solcellsinstallationer

Skatteavdrag för solcellsinstallationer är en del av Sveriges åtgärder för att främja användningen av förnybar energi och göra det mer ekonomiskt attraktivt för privatpersoner och företag att investera i solenergi. Här följer en sammanfattning av hur skatteavdraget för solcellsinstallationer fungerar:

 • Procentsats: Grönt avdrag för solceller är 19,40% av totalkostnaden för installationen. För solcellsbatterier och elbilsladdare är avdraget 48,50% av totalkostnaden​​.
 • Skattereduktionens storlek: Skatteavdraget för grön teknik kan innebära upp till 20% av kostnaden för solceller och 50% för kostnaden för batteri och laddbox​​.
 • Maxbelopp: Det finns ett maxbelopp för hur mycket man kan dra av, vilket är 50 000 kronor per person och år. Det innebär att en person kan få grönt avdrag på solcellsinstallationer med ett ordinarie pris på upp till 250 000 kronor

Solcellskompaniet installerar solpaneler i Kungälv

Solcellskompaniet erbjuder en helhetslösning för solcellsinstallationer i Kungälv, med tjänster som sträcker sig från design till installation av solcellssystem anpassade för olika typer av hus. Vi lägger stor vikt vid att erbjuda produkter från välkända varumärken med fabriksgaranti på 12-30 år och effektgaranti på samma, vilket ger en extra trygghet för kunden.

Dessutom erbjuder vi flexibla finansieringslösningar i samarbete med Wasa Kredit, vilket gör det möjligt för kunder att betala för sitt solcellssystem över tid utan att behöva lägga ut en stor summa pengar direkt.

Vi installerar på alla typer av tak – inklusive decratak, eternittak och sadeltak.

Är solpaneler värt det i Kungälv?

Att installera solpaneler i Kungälv kan vara ekonomiskt fördelaktigt trots regionens lägre solinstrålning jämfört med södra Sverige. Modern teknologi i solpaneler gör dem effektiva även under molniga dagar. Investeringen kan börja betala sig redan inom 7-15 år, tack vare ekonomiska incitament som subventioner och möjligheten att sälja överskottsel. Enligt oss experter på Solcellskompaniet är det alltid värt att investera i solpaneler!

Tänk på miljön, investera i solceller

Att investera i solceller är inte bara ett ekonomiskt beslut utan även en investering i en mer hållbar framtid. Genom att producera ren, förnybar energi från solen minskar man sitt beroende av fossila bränslen, vilket bidrar till att minska växthusgasutsläppen och bekämpa klimatförändringarna. Solceller har blivit alltmer kostnadseffektiva och tillgängliga för både privatpersoner och företag, vilket gör det till ett attraktivt alternativ för de som vill minska sin miljöpåverkan och samtidigt spara pengar på lång sikt.