Solceller i Lerum

Är du intresserad av att installera solceller på ditt hus i Lerum? Vi förstår, elen har blivit dyrare och en opålitlig kostnad. Därför hjälper vi på Solcellskompaniet er! Vi installerar solceller i Lerum från de bästa märkena i branschen. Våra solceller har fabriksgaranti på 12-30 år och effektgaranti på samma.

 • Säker installation & nöjda kunder
 • Verkar i Lerum-området
 • Fabriks och effektgaranti upp till 30 år
 • Solpaneler av högsta kvalité

Genom att anlita Solcellskompaniet får du mer än bara en tjänst – du får en partner som alltid finns där i framtiden.

Kontakta oss för offert

Välkommen till Solcellskompaniet, vi installerar solceller i Lerum

Solcellskompaniet grundades hösten 2021 och har sedan dess gjort många lyckade och effektiva solcellsinstallationer i Lerum med bra omdömen. Vi är enkla att ha och göra med och installerar solpaneler till många olika hus och taktyper.

Nöjda kunder.

Effektiva solpaneler.

Bra priser.

Lång garanti.

Varför installera solceller?

Hos Solcellskompaniet handlar det inte bara om att sälja en produkt; det handlar om att göra en riktig skillnad. När vi pratar om varför vi installerar solceller, är det för att vi verkligen tror på kraften av att göra goda val för vår planet och plånboken. Att välja solenergi betyder att vi tillsammans tar ett steg bort från de smutsiga gamla fossila bränslena och bidrar till en renare värld. Och vem älskar inte tanken på att minska sina elräkningar samtidigt?

Vi vet att teknik kan vara lite av en djungel, så vi är här för att göra allt så enkelt och klart som möjligt. Vi använder det senaste inom solcellstekniken för att säkerställa att du får mest möjliga energi ut av dina solpaneler. Och ja, det finns till och med chanser att tjäna en slant genom att sälja tillbaka överskottsel till nätet. Hur coolt är inte det?

Så, när vi på Solcellskompaniet säger att vi installerar solceller, är det för att vi ser en framtid där varje hem bidrar till en grönare planet. Och vi är så peppade på att hjälpa dig att bli en del av den resan. Vårt mål är att göra övergången till solenergi så smidig och givande som möjligt för dig. Vi är här för att visa att göra rätt för planeten också kan göra rätt för din ekonomi.

Maja och Jörgen på ett tak fullt av solceller
Maja och Jörgen (ägare av Solcellskompaniet) efter en lyckad installation.
Solceller i Hulan, Lerum
Solcellsinstallation i Lerum.

Vad du kan förvänta av Solcellskompaniet

Låt oss på Solcellskompaniet installera solceller på ditt tak i Lerum, vi erbjuder bland annat:

 • Säker och snabb installation.
 • Fabriksgaranti och effektgaranti upp till 30 år.
 • Lerums bästa priser.
 • Solpaneler av högsta kvalité.
 • Skatteavdrag samt bidrag (läs mer här).
 • Samarbete med Wasa Kredit

Kan jag hjälpa dig? 👋

Hej! Mitt namn är Maja och jag är områdesansvarig i Lerum. Jag kan hjälpa dig med alla frågor du har, stora som små. Slå mig gärna en signal eller skicka ett mail.

Maja Metsma
maja@solcellskompaniet.se
0735-44 04 46

Maja

“Proffsigt & trevligt bemötande utan obehagliga överraskningar”

Vi fick både proffsigt & trevligt bemötande utan obehagliga överraskningar. Det gick snabbt & smidigt att få offertförslag och under hela uppdraget hade vi en rak & tydlig kommunikation. Tidplan & kostnader hölls och anläggningen var i drift enligt våra önskemål.  Så här långt är vi väldigt nöjda med anläggningen och vi ser fram emot när dagarna blir lite längre igen för ännu mer elproduktion. Tack för väl utfört arbete Solcellskompaniet!

Se projektet
Claes och Eva
Älvängen

“Vi är väldigt nöjda med Solcellskompaniet”

Vi är väldigt nöjda med er som leverantör. Vi fick ett väldigt proffsigt bemötande. Montörerna arbetade snabbt och effektivt och var dessutom väldigt trevliga. Ni har dessutom egna mycket duktiga elektriker som arbetade parallellt med montörerna så anläggningen kom i bruk direkt när den blev klar. Vi är så här långt väldigt nöjda med våra solceller.

Se projektet
Leif Karlsson
Älvängen

“Snabba och ärliga svar, allt gick som planerat”

Solcellskompaniet gav snabba ärliga svar på mina frågor om pris o tidsplan, allt gick som planerat.

Se projektet
Björn
Lerum

Vi arbetar endast med de bästa solpanelerna i Lerum


DMEGC Solpaneler
DMEGC solpaneler

DMEGC: De vi använder mest

Våra solcellsmontörer i Lerum arbetar mest med DMEGC’s suveräna solpaneler. Dessa paneler är både effektiva och kraftfulla. De kan producera mellan 435 och 450 watt och har en maximal effektivitet på 22,5%, vilket är bland de högsta på marknaden.

Solpanelerna använder sig av N-typ monokristallina celler, vilket är en teknik som kännetecknas av hög effektivitet och lång livslängd. Deras design tillåter ljus att träffa cellerna från både fram- och baksidan, vilket ökar mängden el de kan producera – speciellt på platser där det finns mycket reflekterande ljus.

En av de mest intressanta egenskaperna hos dessa solpaneler är potentialen för en ökad effektutgång från baksidan, som kan vara mellan 10% och 30% högre under idealiska förhållanden. Detta innebär att panelerna inte bara fångar upp direkt solljus utan också ljus som reflekteras från marken eller andra ytor.

Dessa solpaneler är också certifierade enligt flera internationella standarder vilket bekräftar deras kvalitet, hållbarhet och pålitlighet. Detta gör dem till ett utmärkt val för oss som endast vill ha de bästa panelerna för våra kunder.

JinkoSolar: Ett miljömedvetet och flexibelt val

JinkoSolar’s Tiger Neo-serie är en toppmodern lösning inom solenergi, känd för sin högeffektivitet och innovativa teknik. Något vi på Solcellskompaniet värderar högt. Dessa paneler är utrustade med N-type TOPCon-celler, vilket innebär att de använder en avancerad teknik för att maximera energiproduktionen.

Tiger Neo-panelerna är designade för att producera en hög effektnivå, vilket gör dem till ett idealiskt val för både bostäder och större energiprojekt. Deras förmåga att generera mer el från samma yta jämfört med traditionella solpaneler innebär att de kan leverera bättre prestanda och effektivitet över tid.

En intressant aspekt av Tiger Neo-serien är deras långsiktiga hållbarhet. JinkoSolar har också fokuserat på hållbarhet i tillverkningsprocessen, vilket minskar miljöpåverkan och bidrar till en grönare framtid.

Tiger Neo-panelerna är kompatibla med olika installationsscenarion och kan integreras med smarta energihanteringssystem. Detta gör dem till en flexibel lösning som kan anpassas till olika energibehov och installationer.

Jinko solpaneler
JinkoSolar paneler
Glasglas paneler
SoliTek’s glas/glas paneler

SoliTek’s glas/glas paneler: En uppstickare enligt oss

SoliTek BLACKSTAR 370W är en solpanel som erbjuder en kombination av estetik och hållbarhet. Denna 60-cells, glas-glas, bifacial, hel-svart panel har en nominell effekt på 370W. Med en konfiguration av 9 bussningar garanterar den en produkt- och prestandagaranti på 30 år. Effektiviteten ligger på 19,57% vilket är något lägre än DMEGC men de har en längre garanti. Panelerna är miljövänliga, producerade med förnybar energi och har klimatneutral certifiering. Detta gör dem till ett hållbart val för våra solcellsinstallationer.

Solpanelers verk grad i Lerum

Solpaneler på gult tak i Lerums kommun
Solcellsinstallation i bra position och lutning för högsta energiproduktion.

Solenergi blir allt populärare i Lerum som ett sätt att skapa förnybar energi, även om stadens position och klimatförhållanden inte traditionellt anses vara ideala för solenergiproduktion. Lerum, som ligger på den svenska västkusten, får inte lika mycket soltimmar som platser längre söderut, men potentialen för att producera solenergi är ändå betydande.

Energimyndigheten upplyser att Sverige är uppdelat i olika zoner för solinstrålning, och i Lerums-området varierar mängden solinstrålning som mottas mellan cirka 900 och 1100 kWh per kvadratmeter per år. Denna mängd kan skifta beroende på faktorer som solpanelernas riktning, lutning, samt skuggning från omgivande byggnader eller träd.

Solcellskompaniet x CheckWatt


Vi på Solcellskompaniet har ett aktivt samarbete med CheckWatt. Med Checkwatts tjänster får du hjälp med att kapa effekttoppar, planera och implementerar batteriet efter elprisernas dagliga svängningar. Deras smarta styrning optimerar användningen av batterier och ser till att gröna investeringar lönar sig. Läs mer om CheckWatt.

Checkwatt
 • Förnybar energi: Främjar ett 100% förnybart energisystem genom effektiv användning och distribution av förnybar energi.
 • Mätning och analys: Exakt mätning och analys av energiförbrukning som möjliggör djupgående insikter och optimering av energianvändning.
 • Visualisering av energidata: Gör det enkelt för användare att förstå sin energiförbrukning genom tydlig och tillgänglig visualisering av energidata.

Sveriges skatteavdrag för dig med en solcellsinstallation

Skatteavdrag för solcellsinstallationer är en del av Sveriges åtgärder för att främja användningen av förnybar energi och göra det mer ekonomiskt attraktivt för privatpersoner och företag att investera i solenergi. Här följer en sammanfattning av hur skatteavdraget för solcellsinstallationer fungerar:

 • Procentsats: Grönt avdrag för solceller är 19,40% av totalkostnaden för installationen. För solcellsbatterier och elbilsladdare är avdraget 48,50% av totalkostnaden​​.
 • Skattereduktionens storlek: Skatteavdraget för grön teknik kan innebära upp till 20% av kostnaden för solceller och 50% för kostnaden för batteri och laddbox​​.
 • Maxbelopp: Det finns ett maxbelopp för hur mycket man kan dra av, vilket är 50 000 kronor per person och år. Det innebär att en person kan få grönt avdrag på solcellsinstallationer med ett ordinarie pris på upp till 250 000 kronor

Vi installerar solpaneler i Lerum

På Solcellskompaniet är vi stolta över att bidra till en mer hållbar och grön framtid genom att installera solpaneler i Lerum. Vårt mål är att leverera skräddarsydda solenergilösningar som inte bara minskar koldioxidavtrycket utan också sänker energikostnaderna för våra kunder. Genom att noggrant analysera varje fastighets unika förutsättningar och solinstrålningspotential, ser vi till att varje installation optimeras för maximal effektivitet.

Vi är engagerade i att använda den senaste tekniken inom solpaneler för att säkerställa att våra kunder i Lerum får tillgång till pålitlig, ren och kostnadseffektiv energi. Hos Solcellskompaniet är din investering i solenergi mer än bara installation av paneler; det är ett steg mot en hållbar livsstil.

Är solpaneler i Lerum gynnsamt?

Att investera i solpaneler i Lerum kan vara ekonomiskt gynnsamt och miljövänligt, tack vare Sveriges incitament som skattereduktioner och möjligheten att sälja tillbaka överskottsel. Även om Sverige ligger långt norrut, tillåter de tekniska framstegen inom solpaneler effektiv energiproduktion året runt, inklusive under de långa sommardagarna och de ljusare delarna av vintern. Genom att minska beroendet av fossila bränslen bidrar du också till en hållbarare framtid.

Bli ett med miljön, investera i solceller

Att investera i solceller är inte bara ett ekonomiskt beslut utan även en investering i en mer hållbar framtid. Genom att producera ren, förnybar energi från solen minskar man sitt beroende av fossila bränslen, vilket bidrar till att minska växthusgasutsläppen och bekämpa klimatförändringarna. Solceller har blivit alltmer kostnadseffektiva och tillgängliga för både privatpersoner och företag, vilket gör det till ett attraktivt alternativ för de som vill minska sin miljöpåverkan och samtidigt spara pengar på lång sikt.