Taktvätt i Mölndal

Vi erbjuder rengöring och tvätt av era tak i Mölndal med omnejd. Vi använder miljövänliga rengöringsmedel och utlovar ett skinande rent tak! Detta kan göras i samband med installation av solceller eller separat.

 • Skinande rent tak
 • Alla taktyper
 • Verkar i Mölndals-sområdet
 • Nöjda kunder

Genom att anlita Solcellskompaniet får du mer än bara en tjänst – du får en partner som alltid finns där i framtiden.

Kontakta oss

Välkommen till Solcellskompaniet, vi erbjuder taktvätt i Mölndal

Solcellskompaniet grundades hösten 2021 och har sedan dess tvättat många olika tak i Mölndal med bra omdömen. Vi är enkla att ha och göra med och tvätta alla olika typer av tak.

Nöjda kunder.

Moderna arbetsverktyg.

Bra priser.

Alla taktyper.

Varför är det viktigt att tvätta taket?

Att tvätta taket är en viktig del av husets underhåll som vi på Solcellskompaniet alltid betonar för våra kunder. Ett rent tak inte bara ser bättre ut, det bidrar också till att förlänga takets livslängd och förbättra dess funktion. Här är några skäl till varför vi anser att taktvätt är viktigt:

 1. Skydd mot skador: Med tiden kan alger, mossa och annan smuts samlas på taket. Dessa kan inte bara göra taket mindre estetiskt tilltalande utan också skada takmaterialen. Genom att regelbundet tvätta taket hjälper vi till att förebygga dessa skador och håller taket i gott skick längre.
 2. Förbättrar energieffektiviteten: För hus med solpaneler, som vi ofta arbetar med, är det extra viktigt att hålla taket rent. Smutsiga solpaneler och tak kan nämligen minska effektiviteten hos solpanelerna, vilket i sin tur påverkar hur mycket solenergi du kan utnyttja. Ett rent tak säkerställer att dina solpaneler fungerar optimalt.
 3. Förebygger vattenskador: Mossa och alger kan behålla fuktighet, vilket över tid kan leda till vattenskador på taket. Genom att tvätta bort dessa från ditt tak minskar vi risken för läckor och andra vattenskador som kan bli kostsamma att åtgärda.
Taktvätt på ett grönt hus i Mölndal
Se skillnaden på ett tvättat tak och inte (höger tvättat, vänster ej tvättat)
Jörgen och Maja, grundarna av Solcellskompaniet.

Vad du kan förvänta dig när du väljer Solcellskompaniet

Låt oss tvätta ert tak i Mölndal, vi erbjuder bland annat:

 • Säker och snabb taktvätt.
 • Miljövänliga rengöringsmedel.
 • Mölndals bästa priser.
 • Taktvätt av högsta kvalité.
 • Enkla att ha och göra med.

Kan jag hjälpa dig? 👋

Hej! Mitt namn är Maja och jag är områdesansvarig i Mölndal. Jag kan hjälpa dig med alla frågor du har, stora som små. Slå mig gärna en signal eller skicka ett mail.

Maja Metsma
maja@solcellskompaniet.se
0735-44 04 46

Maja

Såhär rengör vi ditt tak


När det kommer till just taktvätt i Mölndal så har alla företag lite olika processer. Vi erbjuder en mycket effektiv process som gör ditt tak skinande rent!

1. Förberedelse

Innan vi börjar processen ser vi till att området runt ditt hus är förberett. Detta inkluderar att täcka växter och utemöbler för att skydda dem från rengöringslösningar och smuts som kan falla ner under rengöringen.

2. Säkerhetsåtgärder

Vårt team sätter upp säkerhetsutrustning för att säkra sig själva samt ditt tak. Detta är viktigt för att förebygga olyckor och säkerställa att hela rengöringsprocessen går smidigt.

3. Takinspektion

Innan vi påbörjar själva tvätten gör vi en grundlig inspektion av ditt tak. Vi letar efter eventuella skador, såsom sprickor eller lossnat material, och områden med extra mycket mossa eller alger. Detta hjälper oss att anpassa rengöringsprocessen efter just ditt taks behov.

4. Applicering av rengöringsmedel

Vi applicerar ett skonsamt, miljövänligt rengöringsmedel på ditt tak. Detta medel är speciellt utformat för att effektivt lösa upp smuts, mossa och alger utan att skada takmaterialen eller solpanelerna.

5. Skonsam tvätt

Efter att rengöringsmedlet fått verka använder vi lågt tryck för att varsamt skölja bort all smuts från ditt tak. Detta steg säkerställer att taket blir rent utan risk för skador från högt vattentryck.

6. Eftersyn och ytterligare skydd

När taket är rent gör vi en sista inspektion för att försäkra oss om att allt är som det ska. Vi kan också applicera ett skyddande medel som hjälper till att förebygga framtida tillväxt av mossa och alger, vilket håller ditt tak rent längre.

På Solcellskompaniet är vi stolta över att erbjuda en professionell och noggrann taktvättstjänst. Genom att följa dessa sex steg säkerställer vi att ditt tak inte bara blir rent, utan också får den vård det behöver för att stå emot elementen och fortsätta skydda ditt hem år efter år.

Rotavdrag för taktvätt Mölndal

Rotavdraget ger dig rätt att dra av 30% av arbetskostnaden. Det finns dock ett maxtak för hur mycket du kan dra av per person och år. Senast jag uppdaterades var detta maxbelopp 50 000 kronor, men det är bra att dubbelkolla gällande belopp eftersom reglerna kan förändras.

För att utnyttja rotavdraget ska du inte betala hela kostnaden för arbetet till oss. Istället drar vi av skattereduktionen direkt på fakturan och du betalar endast resterande belopp. Vi sköter sedan om att ansöka om rotavdraget från Skatteverket för din räkning.

Solcellskompaniet erbjuder taktvätt i Mölndal

Solcellskompaniet är ditt go-to företag för taktvätt i Mölndal! Vi förstår hur viktigt det är att hålla ditt tak rent, inte bara för att det ska se bra ut, utan också för att förlänga dess livslängd och effektivitet, särskilt om du har solpaneler. Vårt team av erfarna proffs använder skonsamma och miljövänliga metoder för att få bort all smuts, mossa och alger, så att ditt tak inte bara blir rent, utan också håller sig i toppskick längre.

Är taktvätt värt det i Mölndal?

Ja, taktvätt är definitivt värt det i Mölndal! Staden ju är känd för sitt omväxlande väder med regn, blåst och ibland solsken, vilket kan leda till att tak snabbt samlar på sig smuts, mossa och alger. Dessa kan inte bara påverka takets utseende negativt utan också skada takmaterialen på lång sikt.

Välj oss för miljövänlig taktvätt!

Välj oss på Solcellskompaniet för en miljövänlig taktvätt i Mölndal! Vi förstår vikten av att skydda både ditt tak och vår planet, och därför använder vi endast skonsamma, miljövänliga produkter och metoder i vår taktvätt.